Bruna linser

Färgade linser blir allt mer populärt. De finns i alla färger och har alla de fördelar som vanliga kontaktlinser har. Du kan få dem med eller utan styrka. Du kan få linser med skydd för UVA och UVB ljus. Du kan förstärka din egen ögonfärg, få mer lyster eller glitter i ögonen eller korrigera skönhetsfel på irisen. Bruna linser är den mest populära färgen av alla färger som de färgade linserna kan ha. Färgade linser finns både som endagslinser och som månadslinser och passar de allra flesta människor.

Köp dina kontaktlinser online, klicka här!

Färgade linser gör det möjligt att byta ögonfärg för en dag. Eller att börja dagen med en färg och avsluta med en annan på kvällen. Du kan använda en lins med mycket glitter i, eller en lins som passar in på temat för dagen. På Sveriges nationaldag kan du ha en lins i svenska flaggans färger. När du färgar ditt hår kan du även byta till en matchande ögonfärg genom att sätta i ett par färgade linser. Till ett kastanjebrunt hår passar det ju perfekt med bruna linser till exempel.

Det finns olika typer av färgade linser. Opaque släpper inte igenom din ursprungliga ögonfärg särskilt mycket, så om du vill byta ögonfärg helt och hållet så passar dessa bra. Enhancers eller Tinted är varianter som släpper igenom ditt eget ögas naturliga färg, vilket gör att dessa typer av linser passar bäst för personer med ljusa ögon och som vill förstärka sin ljusa ögonfärg. För dig som vill prova på bruna ögon så är det alltså Opaquelinser du ska söka efter.

Bruna linser utan styrka passar dig som helt enkelt bara vill byta ögonfärg för att du tycker att bruna ögon är mer tilltalande eller för att du vill göra en dramatisk förändring av ditt utseende. Du kan välja mellan flera olika nyanser av brunt. Det finns linser som är lite melerade, det finns mörkbruna, hasselnötsfärgade och de som bara kallas för bruna. Om du har bruna ögon redan från början finns det speciella linser som intensifierar färgen, fördjupar och framhäver den.

Du väljer själv vilken färg du vill ha på linserna, utifrån ditt tycke och smak, samt utifrån din hudfärg och hårfärg. De linser som är utan styrka brukar kallas för kosmetiska linser, eftersom de enbart förändrar ditt utseende, de förändrar inte din syn på något sätt. Istället för att korrigera något synfel eller ge bättre skärpa så har de kosmetiska linserna ett ofärgat fält där pupillen sitter, så man ser igenom det.

För dig som har något synfel så finns det även bruna linser med styrka. Det spelar ingen roll om du är närsynt, ålderssynt, översynt eller om du har astigmatism, alltså brytningsfel. De flesta typer av synfel kan korrigeras med bruna linser. Om du bara vill ha bruna linser för att förändra ditt utseende så behöver du inte göra någon synundersökning.

Om du tänker köpa billiga bruna linser på Internet så kan det ändå vara klokt att låta en optiker kolla på dina ögon för att se så att det inte är något problem för dig att använda linser. För dig som har något synfel och vill prova linser så är det en god idé att besöka en optiker för att få ett recept där alla dina värden står, för att du ska kunna få den lins som passar just dig.