Crazy linser

Crazy linser kallas de linser som finns i alla slags färger och mönster. Det finns mycket att välja på – du kan då kattögon, blodsprängda ögon, röda ögon eller ögon med motiv som dollartecken eller svenska flaggan på linserna. Linserna kallas även för special effects linser och är tänkta att användas då och då, bara för skojs skull.

Köp dina kontaktlinser online, klicka här!

Det är förmodligen inga linser som du använder dag ut och dag in i din vardag på jobbet eller i skolan. Men det kan vara roligt att skapa uppmärksamhet på en fest eller vid något annat speciellt tillfälle. Linserna med svenska flaggan på kan till exempel bäras vid Sveriges nationaldag, medan det passar ypperligt med röda eller blodsprängda ögon vid halloween. Crazy linser är perfekt för att sätta pricken över i när du ska klä ut dig till en maskerad. Det är också många skådespelare som använder denna typ av linser för att snabbt och enkelt förändra sitt utseende till olika roller.

Crazy linser och färgade linser är i stort sett samma sak. Färgade linser är de linser som är bruna, grå, gröna eller blå och som kan användas ifall du vill förändra din ögonfärg eller för att fördjupa din egen ögonfärg. Precis som vanliga färgade linser så finns crazy linser både som Opaque och som Tinted. Opaque är en variant av lins som inte släpper igenom din ursprungliga ögonfärg så mycket, så om du vill byta ögonfärg helt och hållet, eller ha ett heltäckande motiv på linsen, så passar Opaque bra.

Enhancers eller Tinted är andra varianter av linser, som släpper igenom ögats naturliga färg, vilket gör att dessa typer av linser passar bäst för personer med ljusa ögon och som vill förstärka sin egen ögonfärg.

Crazy linser finns i olika utföranden, precis som alla andra typer av linser. Men endagslinser är förmodligen det som passar bäst när det gäller crazy linser. Då öppnar man en ny förpackning den dag man är sugen på att pröva en ny färg eller ett nytt motiv. Man bär linsen under dagen och kvällen. Sedan, när det är dags att sova plockar man ur linsen igen.

Istället för att rengöra dem som man gör med månadslinser, så slänger man helt enkelt bort dem. Nästa gång när det är dags att använda linserna på nytt så tar man bara ett nytt par. Eftersom man kanske inte använder crazy linser varje dag så är endagslinser nog det bästa alternativet, eftersom man då ständigt har nya, fräscha linser att sätta in när man är sugen på att folk ska lägga märke till den. Endagslinserna kräver minimalt med hantering och skötsel.

Kontaktlinser blir allt populärare. Fler och fler använder linser idag och nya trender skapas hela tiden. Det som är inne just nu är färgade linser och crazy linser. Du kan välja mellan nästan hur många färger och specialeffekter som helst. Det finns linser som kan förstärka din egen ögonfärg och som kan tillsätta lyster, glitter och djup till ditt öga, samtidigt som det ser riktigt naturligt ut.

För dig som lider av något synfel, som närsynthet, översynthet, ålderssynthet eller brytningsfel, astigmatism, så kan det kännas skönt att veta att det även finns färgade linser och crazy linser som kan korrigera dessa synfel.