Dygnet runt linser

Dygnet runt linser är speciella linser som man kan ha dygnet runt i ända upp till trettio dagar i sträck. Vanliga månadslinser håller också i en månad, men då tar man ut dem varje kväll och rengör dem samt förvarar dem i linsvätska i ett linsetui. Dygnet runt linser är speciella eftersom man även sover med dessa på. Man sätter helt enkelt i dem och sedan behöver man inte bry sig om dem på en hel månad.

Köp dina kontaktlinser online, klicka här!

Det betyder att du inte behöver hålla på med någon skötsel av linserna – ingen rengörning, ingen linsvätska, ingen isättning och urtagning på en hel månad. När månaden är över så tar du ut linserna, kastar dem och sätter in ett par nya.

Dygnet runt-linser är tillverkade av ett speciellt material som släpper igenom mycket syre. Därför är det möjligt att sova med dem. Dina ögon kan andas, precis som om du inte hade haft någon lins i överhuvudtaget. Linserna är tillverkade i ett slags silikonmaterial som samtidigt har modifierats för att vara slitstarkt och hållbart samtidigt som de är bekväma och släpper igenom mycket syre. När man använder ett och samma par linser i en hel månad så krävs de att de är hållbara nog för att kunna tåla det slitage som linsen utsätts för vid bärandet i hela trettio dagar.

Att ha dygnet runt linser innebär att du i stort sett kommer att glömma bort att du överhuvudtaget har något synfel. Eftersom linserna är så bekväma att ha på sig så kommer de knappt att kännas av. För dig som tidigare har haft glasögon kommer det att vara en stor skillnad. Linser kan korrigera fler synfel än vad glasögon kan, dessutom är det lättare att kunna se riktigt bra med kontaktlinser. Dessutom behöver du aldrig oroa dig över regn, imma och smuts, med linserna ser du lika tydligt i alla väder. För dig som tidigare har haft kontaktlinser, som månadslinser, så kommer det också att vara en skillnad. Att slippa sköta om linserna kan betyda mycket.

Denna nya typ av linser, dygnet runt linser, kan användas av de flesta i teorin. De passar kanske allra bäst för dem som har haft linser tidigare. Om du har extra torra ögon eller känsliga ögon så är de kanske inte heller så bra. Men nackdelen med dygnet runt linser är att det är väldigt individuellt ifall de passar en eller inte. I praktiken så är det nämligen en hel del människor som inte kan använda dem, eller som kan använda dem, men inte en hel månad i sträck utan snarare under en vecka.

Dessutom är det få personer som klarar av att ha linserna i under en hel månad och ta ut dem för att direkt kunna sätta i nya. I de flesta fall måste man vänta några dagar, eller till och med några veckor, innan man kan sätta i ett nytt par. Forskningen och utvecklandet av nya sorters linser pågår hela tiden och det kommer inte att dröja länge innan det finns dygnet runt linser som är ännu bättre än dagens och där vem som helst kan njuta av den frihet som det innebär att kunna ha linserna i under en månad utan att bry sig om dem under den tiden.