Dygnetruntlinser

Dygnetrunt-linser kan användas under hela dygnet, precis som det låter. När man använder endagslinser så sätter man i dem på morgonen och därefter har man dem i hela dagen, för att sedan på kvällen innan man ska lägga sig, så tar man ut dem och kastar dem. Nästa dag tar man ett par nya linser och sätter i, för att kasta även dessa på kvällen, och så fortsätter man.

Köp dina kontaktlinser online, klicka här!

Månadslinser är en annan populär variant av kontaktlinser. Dessa sätter man också i på morgonen, sedan har man dem i under dagen och på kvällen tar man ur dem igen. Men istället för att kasta dem så rengör man dem noggrant och lägger dem sedan i ett linsetui som innehåller en speciell linsvätska. Där förvarar man dem över natten för att sedan sätta i samma linser igen på morgonen därpå.

Dygnetrunt-linser är en nyare variant av kontaktlinser. Man sätter i dem och sedan kan man ha dem i dygnet runt utan att ta ut dem för natten. Tanken är att man ska kunna ha dem i under en hel månad i sträck, men det fungerar inte riktigt för alla människor ännu. En del klarar av att ha i dem några dagar i sträck, andra klarar av det för en eller ett par veckor, medan andra människor upplever att det faktiskt fungerar som det varit tänkt, att de kan ha dem i ögat under en hel månad.

Utvecklingen av dygnetruntlinser pågår hela tiden och de blir allt bättre, förmodligen kommer de att kunna hålla i en hel månad för alltfler människor ju mer tiden går och nya material och tillverkningssätt provas ut.

För att veta hur länge man kan ha dygnet runt linserna i så är det viktigt att göra en synundersökning hos optikern först och rådgöra med honom eller henne om linserna. Det beror på ditt öga samt på vilket märke du väljer på linserna, hur länge du kan ha dem i.

Anledningen till varför man kan ha dygnetrunt linser i så länge, jämfört med andra sorters linser är för att de släpper igenom så mycket mer syre, vilket gör att ögat andas, nästan som om du vore utan linser helt. Dygnetrunt linserna släpper igenom hela sex gånger mer syre än andra linser. När du använder dygnetruntlinser så kommer du förmodligen att känna som om du inte har något synfel alls.

Det är så bekvämt att ha linserna på att du knappt kommer att märka att de sitter i ögonen. Dessutom är det väldigt bekvämt att slippa tänka på skötsel, rengöring och förvaring av linserna varenda natt. Fördelarna gör att dygnet runtlinser blir mer och mer populära. De fungerar för de flesta typer av synfel och de flesta människor kan använda linserna, så länge man inte har extremt torra eller känsliga ögon. Dock finns det personer som har problem och obehag med dygnet runt linser, precis som vilka andra linser som helst. Då kanske det är värt att testa endagslinser istället, eller att testa ett annat märke av linser. Kanske har du bara haft sådan otur att du provat fel märke eller fel tillverkare.