Färgade kontaktlinser

Färgade kontaktlinser är något som har blivit väldigt populärt under de senaste åren. Det finns både färgade linser med styrka och färgade kontaktlinser utan styrka. Det finns en mängd olika linser att välja på, beroende vilken effekt man vill få ut av att använda dem.

Köp dina kontaktlinser online, klicka här!

För dig som vill prova på en annan ögonfärg för en kväll eller en månad så är färgade kontaktlinser ett enkelt alternativ. Kanske har du precis färgat håret rött och tycker att bruna ögon skulle passa mycket bättre till den nya hårkulören. Kanske har ditt hår blivit solblekt under sommaren och du tycker att det vore roligt att ha klara, blå ögon som matchar sommarhimlen. Eller så är du bara trött på ditt utseende och tycker att det vore roligt att pröva något nytt.

För att välja rätt färg på linserna så är det bra att utgå från din hudfärg, hårfärg och vilken färg du har på ögonen i vanliga fall. Färgade linser är så enkelt att använda så du kan använda det för att förändra ditt utseende på samma sätt som du byter kläder, accessoarer och frisyr.

Färgade linser är såklart också roligt att ha någon gång ibland, till exempel när du går på fest eller maskerad. Det finns till exempel linser som ger dig kattögon eller zebrafärgade ögon. På Sveriges nationaldag kan du ha färgade linser som har den svenska flaggan målat på. På Halloween passar det förmodligen utmärkt med röda linser, eller kanske svarta. Skådespelare och artister har länge använt sig av färgade linser för att snabbt och enkelt kunna förändra sitt utseende. De linser som har symboler, specialeffekter och skojiga färger och som mest är till för att användas under en fest eller liknande brukar kallas för partylinser eller crazy linser.

Det finns färgade linser med styrka och det finns färgade kontaktlinser utan styrka. För dig som har något synfel, oavsett om du är närsynt, översynt, ålderssynt eller har brytningsfel, astigmatism, så kan det vara skönt att veta att även du kan ha färgade kontaktlinser utan att behöva se sämre än du brukar göra med dina glasögon eller med dina vanliga linser. Färgade kontaktlinser finns både som endagslinser och som dygnet runt linser. Många av linserna har också ett bra skydd för både UVA och UVB-strålar.

Färgade linser kan också användas för att korrigera ögats utseende. Exempelvis så finns det kontaktlinser som gör att din egen ögonfärg framträder klarare, som ger ditt öga mer lyster, glitter och ett naturligt djup till ögat. Men det finns också kontaktlinser som kan korrigera fläckar på iris och liknande kosmetiska detaljer.

Om du vill testa färgade linser så är det smart att gå till optikern först för att göra en synundersökning och få ett recept. Där står det olika siffror som skärpa och liknande, för att du ska få linser som passar just dig. Du får också lära dig av optikern hur du sätter i, tar ur och sköter om dina linser. Därefter kan du köpa dina färgade kontaktlinser över Internet. Där är det oftast billigare att köpa linser än hos optikern.