Färgade linser

Den första kontaktlinsen tillverkades redan 1887. Då var det en tjock lins i glas som täckte hela ögat. Den linsen kom aldrig ut på marknaden för försäljning. På 1940-talet och 1950-talet utvecklades de linser som började massproduceras och erbjudas till privatpersoner, till vanliga människor som tröttnat på att bära glasögon.

Köp dina kontaktlinser online, klicka här!

Linserna har utvecklats hela tiden sedan dess. Från glas som material i linsen gick man över till plexiglas. Dagens linser är tunna, smidiga linser tillverkade i någon form av silikonmaterial. De täcker inte hela ögat som sina föregångare, utan bara själva irisen. Det syns knappt att man bär kontaktlinser och man märker nästan inte ens av det själv heller, eftersom dagens linser är så bekväma.

Linserna utvecklas som sagt hela tiden. Nya material uppkommer och nya trender. Det senaste just nu är färgade linser. Det finns både färgade linser med styrka och färgade kontaktlinser utan styrka. Man kan välja mellan hur många färger och specialeffekter som helst. Det finns linser som kan förstärka din egen ögonfärg och som kan tillsätta lyster, glitter och djup till ögat, samtidigt som det ser riktigt naturligt ut. För dig som lider av närsynthet, översynthet, ålderssynthet och brytningsfel, astigmatism, så kan det kännas skönt att veta att det även finns färgade linser som kan korrigera dessa synfel.

För att skaffa kontaktlinser bör du först gå till en optiker. Där kommer du att få gå igenom en synundersökning och därefter får du ett recept. På receptet anges vilken styrka du behöver ha på dina linser, eventuellt brytningsfel, samt vilken diameter och brytningskurva det ska vara på linserna. Antingen använder du receptet hos optikern, eller så kan du köpa linserna på Internet. Oftast är det billigare att köpa linser på nätet än att köpa dem hos optikern. Första gången du ska ha linser kan det alltså vara bra att gå till en optiker för att prova ut vilka linser som passar just dig och för att lära dig sätta i, ta ur och sköta om linserna. Men när du väl har provat dina första linser kan du fortsätta handla linserna över nätet om du vill.

Du kan använda dig av färgade linser för att på ett enkelt sätt kunna förändra ditt utseende. Idag är det så populärt med färgade linser och så kallade crazy linser att många använder linserna för att piffa till sig själva och kunna byta utseende, på samma sätt som att andra färgar håret, köper nya kläder, smycken eller accessoarer. Det finns färgade linser i alla färger och former som passar till alla de ändamål som du vill ha dina färgade linser till.

Du kanske vill klä ut dig på Halloween. Vad sägs om röda linser till en dräkt med horn och svans. Eller så vill du kanske fira Sveriges nationaldag genom att använda linser som är färgade som svenska flaggan i blått och gult. Färgade linser funkar ju förstås minst lika bra för dig som vill ändra ditt eget utseende, för att kunna byta ögonfärg för en kväll eller för en period.