Köpa linser på nätet

Att köpa linser på nätet är något som alltfler gör. De har upptäckt fördelarna i att få linserna direkt hem i brevlådan när det börjar bli dags för nya liner. Dessutom brukar det vara billigare att köpa linser på Internet.

Köp dina kontaktlinser online, klicka här!

Innan du köper linser på nätet för första gången så bör du besöka en optiker. Han eller hon gör en synundersökning på dig och provar ut vilka kontaktlinser som passar just dig bäst. Ni kommer gemensamt fram till om du vill ha månadslinser, endagslinser eller dygnet runt-linser, beroende på vad som passar bäst in i ditt liv och dina rutiner. På synundersökningen provar optikern ut styrka, baskurva, diameter och vilken typ av lins du ska ha till dina ögon.

Han eller hon skriver sedan ut ett recept där det står alla siffror och fakta du behöver för att kunna beställa dina linser på nätet enkelt och smidigt sedan.

Har du nyligen använt kontaktlinser så kan du köpa samma styrka som de du nyss köpt. Då behöver du inte gå och göra en ny synundersökning för att få ett recept, utan du kan använda det du redan har. Håll dig gärna till det märke du har provat ut tidigare hos din optiker. Det kanske lockar att pröva något annat märke som är billigare, men just det märke kanske inte passar lika bra för dina ögon. De linser som din optiker provar ut är oftast de bästa just för dig, linser som ger dina ögon tillräckligt med vätska och som passar både när det gäller styrkan och storleken.

När det handlar om linsvätska så bör den också vara av samma märke. Huvudsaken är dock att den är av god kvalitet och att den är testad, godkänd och säker. Tänk på att kontrollera bäst före datumet på flaskan. Det är viktigt att ständigt vara noga med hygienen, annars kan man få problem med ögonen som kan vara svåra att få bukt med. Linsvätska kan oftast vara billigast att köpa direkt hos din optiker. Anledningen är att portot är så dyrt, så det inte alltid bär sig att köpa en stor, tung flaska i webbutiken där du köper linser på nätet.

Att handla linser på nätet innebär att du kan handla när du vill. Du behöver aldrig bry dig om öppettider. Dessutom är oftast linser billigare på nätet än hos optikern. En webbutik har inte samma kostnader för personal och lokaler, därför kan de hålla lägre priser. Frakten måste du alltid betala, den varierar framförallt beroende på hur mycket du har handlat, alltså hur tungt paketet blir. Ibland kan det också tillkomma någon slags expeditionsavgift, men det finns många webbutiker som har slopat expeditionsavgiften så att fraktkostnaderna är de enda som ska betalas utöver varornas pris.

Linserna brukar, hos de flesta webbutiker, levereras så gott som omedelbart, men sedan är det ju upp till Posten som ska leverera resten av vägen. När du har fått dina linser och använt dem ett tag så kan du gärna boka tid för efterbesök hos din optiker. Då ser han eller också hon hur linsen sitter och kan berätta om de tycker att du bör byta till något annat märke.