Månadslinser

Månadslinser är de linser som de flesta kontaktlinsbärare använder. Månadslinser är alltså den vanligaste varianten av linser och ofta är det även det mest prisvärda alternativet. Det finns mest att välja på också när det gäller månadslinser, när det handlar om olika märken, färger och funktioner. Månadslinser finns anpassade för de allra flesta sorters synfel, linser kan till och med korrigera fler synfel än vad glasögon kan.

Köp dina kontaktlinser online, klicka här!

Som namnet månadslinser antyder så är de tänkta att användas under en månad. Egentligen är namnet lite missvisande, eftersom man använder dem bara under dagtid. Man sätter alltså i dem på morgonen och på natten tar man ut dem igen. När man har tagit ut dem ska linserna rengöras med hjälp av en speciell linsvätska. Efter rengöringen lägger man linserna i ett linsetui som också är fyllt med linsvätska.

Där förvaras linserna över natten och på morgonen kan man då sätta i linserna igen. På så sätt fortsätter man dag efter dag. När det har gått två till fyra veckor så är det dags att slänga linserna och ta fram ett nytt paket med månadslinser. Även om de heter månadslinser så fungerar det nämligen inte för alla personer att ha samma linser under en hel månad, utan för vissa kanske det bara funkar i två veckor och sedan är det dags att byta. Linserna är bekväma och dessutom är de lätta att sätta i, ta ur och att sköta om.

På senare tid har det kommit en ny variant av månadslinser. De kallas för dygnet runt linser och kan, som deras namn antyder, användas dygnet runt. Man tar alltså inte ut dem på kvällen och förvarar i ett linsetui som vanliga månadslinser. Istället så sätter man i dem och sedan kan man ha dem dygnet runt utan att ta ut dem ända upp till en hel månad. Men precis som när det gäller vanliga månadslinser så är det inte alla som klarar av att ha linserna i en hel månad.

Det kanske bara går att använda dem under ett par veckor, sedan blir ögonen torra och irriterade och det är dags att byta. Helst ska man då vänta några dagar innan man sätter i det nya paret linser. Under tiden får man ha glasögon istället. Dygnet runt linser är oftast dyrare än vanliga månadslinser, men å andra sidan så är det bekvämt att slippa sätta i, ta ur och sköta om linserna under tiden man använder dem.

Månadslinser är oftast det mest prisvärda alternativet. Men priset varierar mycket beroende på märke, tillverkare och vilken typ av synfel som linserna är anpassade för. För att få billigare linser så kan man beställa dem via nätet, det finns många webbutiker som säljer de vanligaste märkena av linser till mycket bra priser. Månadslinser finns i en mängd olika färger, även om du har blå ögon så kanske du vill pröva på att ha gröna eller bruna ögon för ett tag.

Dessutom finns det andra funktioner, som linser som gör ögat klarare, som ger ögats naturliga färg mer djup, eller som ger mer lyster och glitter till dina ögon.