Soflens linser

Kontaktlinser finns i många utföranden idag. Det finns endagslinser, månadslinser och dygnetruntlinser för dig som behöver korrigera ett synfel som till exempel närsynthet, översynthet, ålderssynthet eller astigmatism, brytningsfel.

Köp dina kontaktlinser online, klicka här!

För dig som inte har något synfel utan helt enkelt bara vill förändra ditt utseende för en kväll eller för lite längre tid så finns färgade linser och crazy linser, med och utan styrka. De färgade linserna finns båda gröna, bruna och blåa och en del linser har även andra finesser som att göra din naturliga ögonfärg klarare och djupare eller att tillsätta mer glitter och lyster till dina ögon. Crazy linser kallas de linser som finns i alla slags mönster och färger och är tänkta till fest eller bara för skoj under någon dag. Du kan till exempel ha röda ögon, kattögon, randiga ögon eller blodsprängda ögon.

Utvecklingen av kontaktlinser går bara framåt, vilket gör att utbudet av linser ökar hela tiden. Fler och fler människor inser också fördelarna med linser och användandet av kontaktlinser ökar hela tiden. Det finns många tillverkare och märken av kontaktlinser, och ett av de mest populära linsmärkena heter Soflens som tillverkas av företaget Bausch & Lomb.

Soflens linser är tillverkade av ett material som heter hydrogel. De är populära just eftersom de är så bekväma att bära. Soflens tillhandahåller många sorts linser, beroende på vilket synfel du har samt vilka sorts linser som passar just dig när det gäller till exempel skötsel och hantering. För dig som har brytningsfel, eller astigmatism som det också kallas, så har Soflens toriska linser. De kallas för Soflens toric och är en stabil lins som korrigerar ditt brytningsfel så att du får en bra syn samtidigt som det känns bekvämt att bära linsen.

För att korrigera ålderssynthet, eller som det även kallas – presbyopi, kan multifokala linser användas. Det är linser som har två eller flera fält på linsen. Bifokala linser har två fält, ett fält för syn på nära håll och ett fält för att se bra på långt håll. För att se på långt håll så måste du titta lite uppåt i linsen och om du tittar mot linsens nedre kant istället så kommer du att se skarpt och bra på nära håll, till exempel när du ska läsa.

Trifokala linser har samma två fält som de bifokala linserna, alltså ett fält för seende på nära håll och ett fält för seende på långt håll, men det finns också ett tredje fält som är i mitten av linsen, där du kan titta när du ska titta på saker som är mittemellan nära och långt borta. Soflens multi-focal linser är utformade för personer med ålderssynthet eller presbyopi och fungerar ungefär som progressiva glasögon, men är smidigare att använda.

Soflens tillhandahåller förstås också endagslinser. De kan användas under en dag, för att sedan tas ur på kvällen och sedan kastas bort. Morgonen efter öppnar man helt enkelt en ny förpackning linser och använder dem istället. Med dessa linser slipper du rengöra och sköta om linserna mellan användandet. Soflens har också linser som kan användas dygnet runt i mellan en till två veckor.

De behöver man inte ta ur och rengöra på hela tiden, och de är så bekväma att man nästan glömmer bort att man har ett synfel. Soflens populära linser finns både att köpa hos optiker och hos de flesta webbutiker på nätet.